Vermiste studente Tanja Groen krijgt eigen plein in Schagen

Er komt een Tanje Groenplein in Schagen. Studente Tanja Groen is sinds 1993 vermist. Ook wordt er een gedenkteken geplaatst op het plein achter de Gedempte Gracht. Men kan daarbij stilstaan bij de vermissing van de studente uit Schagen, en op de moord van verslaggever Peter R. de Vries. De Vries heeft zich namelijk jarenlang ingezet om Groen te vinden. Dat meldt NH Nieuws.

Groen zou in 1993 beginnen aan haar studie aan de Universiteit van Maastricht, maar daarvoor groeide zij op in Schagen. Tijdens haar ontgroeningsweek raakte Groen vermist. Zij kwam na een avondje stappen nooit meer terug op haar studentenkamer.

Vele onderzoeken volgden om erachter te komen waar Groen kon zijn. Er werd, dankzij Peter R. de Vries, een graf geopend en op nieuwe locaties gezocht naar de stoffelijke resten van Groen. Helaas zonder resultaat.

Dutroux 

Bij het Nederlands Forensisch Instituut liggen er op dit moment DNA-sporen uit de zaak-Dutroux. De sporen worden vergeleken met sporen uit de zaak Tanja Groen. Misschien wordt er zo meer duidelijk of de seriemoordenaar uit België iets met haar vermissing te maken heeft.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk