Kinderombudsvrouw Rotterdam-Rijnmond zoekt thuiszitters voor fotoproject

In het kader van het onderzoek van Kinderombudsvrouw Stans Goudsmit van de regio Rotterdam-Rijnmond naar het toenemende aantal thuiszitters in de regio, is zij op zoek naar thuiszitters die op de foto willen. Het fotoproject moet gezicht geven aan het probleem, meldt Ouders & Onderwijs. 

Thuiszitters zijn kinderen die eigenlijk op school moeten zitten, maar thuiszitten en geen onderwijs krijgen. Vaak zijn dit kinderen met autisme, ADHD, depressie of trauma’s. Zij zitten vaak lang thuis omdat er geen plek is op een school die wél bij hun behoeften past. Soms is er zelfs helemaal geen school die hierin kan voorzien. Goudsmit maakt zich hier zorgen over en wil daarom onderzoeken hoeveel kinderen er eigenlijk thuiszitten in haar regio. Ook wil ze het gesprek mét hen aangaan.

Foto's maken contrast zichtbaar

Het onderzoek is inmiddels bijna klaar, maar de Kinderombudsvrouw wil hier ook een fotoproject aan koppelen. “Met foto’s willen we de leefwereld van Rotterdamse schoolgaande kinderen en thuiszittende kinderen tegenover elkaar in beeld brengen.” Foto’s maken het contrast tussen de twee werelden beter zichtbaar en kan tot bepaalde inzichten leiden. Ouders met thuiszittende kinderen die hieraan mee willen doen kunnen een e-mail sturen naar Goudsmit via stans.goudsmit@orr.nl. De foto’s worden gebruikt in haar rapport en misschien komt er ook een tentoonstelling.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky